Oświadczenie Zarządu Klubu

Oświadczenie Zarządu

Stowarzyszenie Korona Handball Kielce

Zarząd Stowarzyszenia Korony Handball Kielce odbył w minionym tygodniu spotkanie z Panem Prezydentem Bogadanem Wentą oraz Zastępcą Prezydenta Panią Danutą Papaj. W czasie spotkania omówione zostały zasady i możliwości dalszej współpracy Stowarzyszenia Korona Handball z Miastem Kielce, które jest największym mecenasem naszego klubu.

Środki jakie może pozyskać Stowarzyszenie Korona Handball Kielce tytułem promocji miasta poprzez występy pierwszego zespołu, ze względu na obecną sytuację finansową miasta, zostaną znacznie ograniczone zarówno w tym oraz przyszłym roku kalendarzowym.

Mając na uwadze powyższy fakt oraz determinację Zarządu Stowarzyszenia co do dalszego funkcjonowania Klubu, Zarząd podjął już szereg trudnych działań mających na celu utrzymanie pierwszego zespołu oraz zapewnienia ciągłości szkolenia drużyn młodzieżowych.

Należy podkreślić, że wszystkie zawodniczki aktualnie reprezentujące Koronę Handball zaakceptowały 30% obniżki wynagrodzeń oraz zadeklarowały chęć dalszego reprezentowania Klubu. Trener Paweł Tetelewski sam wnioskował o ograniczenie wynagrodzenia, a asystent trenera Tomasz Błaszkiewicz zrezygnował z kontraktu nadal szkoląc nieodpłatnie bramkarki naszego Stowarzyszenia.

Jako Zarząd klubu jesteśmy przekonani, iż pomimo trudności finansowych pierwsza drużyna będzie w stanie skutecznie walczyć o zwycięstwo w rozgrywkach 1 ligi. Zwracamy się również do wszystkich, którym zależy na powrocie naszych zawodniczek do krajowej elity o każdą formę wsparcia. Należy podkreślić, że Korona Handball to najbardziej kielecki z wszystkich kieleckich zespołów zbudowany
w prawie 90 % z zawodniczek wychowanych w Kielcach przez kieleckich szkoleniowców.

Zarząd Stowarzyszenia
Korona Handball Kielce